I nyhederne: Sagaerne om en dansk kvinde

I nyhederne: Sagaerne om en dansk kvinde

Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt, har været i nyhederne på det seneste. Hun er kendt for sin rolle i forhandlingerne om redningen af Cypern i 2012.

Thorning-Schmidt er født af en dansk mor og en svensk far. Hun studerede på den prestigefyldte Copenhagen Business School og fortsatte som konsulent for virksomheder som McKinsey & Company og Goldman Sachs.

Hun blev valgt som leder af Danmarks Socialdemokrater i 2005 og blev i 2011 Danmarks første kvindelige statsminister.

Hvad er sagaerne om en dansk kvinde, og hvorfor skal jeg bekymre mig?

Den danske kvinde er hovedperson i en række noveller om hendes liv. Serien er skrevet af den danske forfatter Pia Tafdrup, som har skrevet historierne til sin egen datter.

Sagaerne handler om en dansk kvinde, hvis liv ikke altid er let, men hun altid finder en måde at komme igennem det. Sagaerne handler også om, hvordan man bliver lykkelig, og hvordan man er et godt menneske i dagens samfund.

Sagaerne er skrevet på en sådan måde, at de kan læses af børn såvel som voksne. De er udgivet i Danmark og Tyskland, og der er planer om oversættelser til engelsk og andre sprog.

Heltefortællingen om en dansk kvinde, der blev verdens første kvindelige læge

Det er en historie om hovedpersonen, Lise Meitner, der i en alder af 17 år ikke fik lov til at læse på universitetet i København.

Du kan læse meget mere om Meninger, debat og kommentarer her.

Hun læste derefter medicin i Tyskland og blev en af de første kvindelige læger i Danmark.

Lise Meitner havde et meget interessant liv. Hun er født i København og måtte ikke læse på universitetet der, fordi hun var kvinde. Senere læste hun medicin i Tyskland og blev en af de første kvindelige læger i Danmark.

En moderne valkyrie, der startede sit eget ingeniørfirma i Danmark

Danmark er det land, hvor den første kvindelige ingeniørvirksomhed blev grundlagt. Grundlæggeren af dette firma, Jette Holm, har en fascinerende historie.

Jette Holm er en moderne valkyrie, der startede sit eget ingeniørfirma i Danmark. Hun er født i Danmark og har også læst til ingeniør i Danmark. Hendes ingeniørkarriere startede som projektleder for et dansk byggefirma, men efter at være blevet gift besluttede hun at starte sin egen virksomhed sammen med sin mand. De sagde begge deres job op og grundlagde deres eget byggefirma kaldet KABE Engineering A/S, som de drev sammen i over 30 år.

Jettes mand døde uventet i 2006, og hun måtte selv overtage familievirksomheden – noget hun ikke rigtig havde lyst til i starten, fordi hun gerne ville trække sig fra arbejde. Men til sidst vænnede Jette sig til at drive forretningen på egen hånd uden hjælp fra andre, og nu driver hun den med succes med 3 ingeniører under hendes opsyn.

Registreringsnummer 37407739